Turkiye'ye donmek uzerine

  • Eylül 30, 2015
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

Ingiltere'de kalmak istemekle, veya Turkiye'ye donmek istememekle diyelim, ilgili canimi sikan en buyuk sey kendimi Turkiye'de ne kadar az ozgur hissettigim.
Kendi evimde veya arkadaslarimin arasinda bu sikintiyi yasamiyor olabilirim ama sokakta kadin olmak ne zor. Veya is yerinde. Ingiltere'de gecirdigim 4 bucuk seneye yakin zaman sonunda anliyorum ki ben Turkiye'de hicbir zaman erkeklerle esit olmamisim.
Ve donmek istemiyorum
Burada bile tam olarak esit degiliz. Esit algilanmiyoruz. Seksizm her yerde, insanlarin zihinlerinin en ucra koselerinde yasiyor. Ama sanirim turkiye'ye donmek zorunda kalirsam kimi zaman enfes alamayacagim kadar bogacak beni.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Belki daha az hissedilir olabilir ama dünyanın her yerinde benzer eşitsizliklerin yaşandığını düşünüyorum. Bu belki cinsiyet ayrımı belki ırk ayrımı ya da sadece ekonomik farklılıklardan kaynaklanabilir ...
    Umarım mutlu hissedeceğiniz yerde yaşamaya devam edersiniz...
    Bu arada bloğunuzu takibe aldım , benim bloğuma da beklerim. Sevgiler..
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. canım bacım, neye inanıyorsak onu yaşıyoruz gibi geliyor bana.
    benim memleketten yana hiç şikayetim yok ama öte yandan san fransisco'da ilk defa kendimi istanbul'dakinden bile özgür hissettim. - yazıcam zaten bunları en kısa zamanda. senin bahsettiğin gibi bir kadın-erkek eşitliği bakımından değil ama, insanların, fikirlerin ve deneyimlerin sınırsızlığı bakımından.
    nerde iyi hissediyorsak orda yaşamalıyız bence. hayatın bir numaralı kuralı.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim