dugun her yerde dugun

  • Eylül 01, 2015
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

Uzun zamandır başımdan geçen ucubik olayları yazmıyorum. haydi bugün bilgisayarı 2 dk boş bulmuşken sevgili günlük tadında bir şeyler yazayım.
Bugün Pakistanlı bir arkadaşımın düğününe gittik. Çocuk çok iyi bir insan, o yüzden taa Cambridge'den kalktık oğlanı da aldık gittik düğüne. Şirketten benim dışında 1 iskoç 3 de İngiliz arkadaş gelmişti. Aslında biraz şaşırdım taa Cambridge'den çok da meraklısı olmadıkları birinin düğününe neden gider insan? Yemekli düğün diye mi? Cambridge'de yemek mi yok? Herhalde nasıl bir şey olacak merak ettiler..
Neyse bize ayrılan arka taraflardaki masaya sıkıştıktan sonra etraftaki 20-25 garsonun tamamının Türk olduğunu fark ettik. Biri işe girip hepsini aldırmış zaar. Tatlı çocuklardı, sağolsunlar.
Herkesin birbirini süzüm süzüm süzdüğü bu düğündeki SPARKLE oranı on üzerinden 1500'dü. Hintliler gibi onlar da acayip suslu kiyafetler giyiyorlar, yani gercekten suslenmenin bir birimi olsaydi ve susometre diye olcen aletler olsaydi bunlar patlayabilirdi o derece.

Dugunde tabi ki musluman dugunu olmasinin agirligindan olsa gerek ALKOL yoktu. Yurtdisinda yasamis Turkler bilir, diger ulkelerin muslumanlari bizim gibi degil. Onlar icin alkol icmek (en azindan gostere gostere icmek) olasi bir durum degil. Dindar demek istemiyorum ben onlara cunku gercek dindarlik bu degil de, kulturel kisitlamalar var ustlerinde diyelim. Icki yok. Ben dugune giderken dans olur herhalde diye gittim. Ama dans falan olmadi. Benim sarisin kucuk coni (oglum) zaten yerinde durmuyor. Dans edilse bari cocukla dans ederdik. Ama yok, pistin boynu bukuk kaldi. damatla gelin ciktilar kocaman taht gibi bir seyin ustune oturdular. Nasil ki biz simiti anca sarayda yiyoruz, sunnet olduk mu bir anda padisah kiyafeti giyiniyoruz, vs. bunlar da ayni kafa. Sanki galaksiler carpismis ve yildizlar pul olup bunlarin uzerine dusmus oyle bir GLAM. Arkadasim (damat) bana takim elbise giyecegim demisti, ulan bu ne bicim taki elbise. Yeni gelin evlerinden perde calip dikmisler, adam parliyor. Su Uygur kardeslerin renkli giyenini adami gorse secde eder Stiline kurban agabey diye. Bu mu takim oglum? diyesi geldi diyemedim. Neyse bunlar tahtta oturadursun insanlar Toast kaldirmaya basladilar. Bu Amerikan dugunlerinin adeti diye bilirdik ama Ingiliz dugunlerinde de oluyor. Fakat Ingiliz dugunlerinde genelde bu toastlar hem cok uzun olmaz hem de esprili seyler soylenir. Maalesef bu arkadaslarimiz olayi bir masallah firtinasi ekseninde ele alarak, "benim canim kardesim sen dunyanin en mukemmel insanisin "+ "adamsin aslansin kaplansin dasagini yirim!" gibi ovguler ureterek ve biraz daha masallah ekleyerek tamamladilar.

Gercekten o noktada fenalik geldi. Kuzen, amca, es dost, yenge, hatta dugune gelemeyen arkadas bile bir parca kagit ve tamamen birbirinin benzeri ovguler ve dileklerle temsil ediliyordu. Hala dans yoktu ortalikta.

Benim oglan ortaliklarda kosturuyor ve 1'den ona kadar bagira bagira sayiyordu. Onu disariya cikartmaya calisiyordum cunku ayip yani insanlar konusurken arkada ingilizce 1'den ona kadar sayan deli bir cocuk. Neyse kazara bu Tennn dedikten sonra, kizin konusmasinin bittigi alkislanan yere denk geldik. Onu alkisliyorlar sandi yavrucagim, daha da bagirmaya basladi atesli atesli. Eglence olduk bizim ingiliz arkadaslara tabii.

Bir turlu dans olmadi. Keske kendi teybimi getirip omzuma alip kendim oynasaydim. Ohoo millet birbirine onca masallah cekerken biz olsak, yirmi kere halay tepilmis, yuz kere kalca sallamistik. Turk dugunleri de boyle mi oluyor diye sordu arkadaslar, Islami usul mu? Yo ayol, biz sekuleriz. En azindan bir kismimiz yani :D diyerek onlara nasil cilginca dans edip HALAY cektigimizi anlattim.

Damat, gelin, damat ve gelinin ailesi bireysel birer Disko topu olmuyor bizim dugunlerde bir de.  oluyor demeyin, vallahi bu denli olmuyor. Sparkle seviyesi kesinlikle Pakistanli dugunu ile yarisamaz. bizim dugunlerde, gelin, gelinin kiz kardesi ve annesi disko topudur. Hatta bazi dugunlerde damat nerede diye dusunur insan. Sanki gelin kendi kendine evleniyor gibi beyaz, kocaman, ve cok mutludur, oynar, oynar oynar.... Ama damat ortalikta pek secilmez... Pakistanli arkadasimin dugununde damat seciliyordu o parlak smokin ve koca papyon ile, that's for sure!

Sanirim Yalancik goz yaslari, ayakustu yapilan 'felankesin oglunu gordun mu gaganoz kilikli sevgilisiyle gelmis aaaa' tarzi dedikodular, herkesin birbirini cok seviyormus gibi poz kesmesi, ortak dugun ozellikleri.

Dugunleri sevmiyorum. Kendi dugunumu de sevmedim (sikilmistim cok). Acikcasi dugunu nasil en ucuza mal ederiz diyerek planlamistik. Bence bunlar bos isler. Onemli olan, evlenmek bile degil. Devletin ve hukukun onunde edindigimiz ayricaliklar haric bir kagida imza atip kari koca olmanin anlami nedir ki?  Sevmek, ani yasamak, mutlu ve huzurlu olmak onemli olan- anlasmak, birbirinin icini gormek, guvenmek. Bu tarz tantanali dugunler bana su meshur dosta/dusmana ilan edelim felsefesine yapilan yatirimlarmis gibi geliyor, isim olmaz. Dostum zaten benimledir, dusmanim gorse ne olur evlendigimi diyorum.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Yine çok eğlenceli bir yazıydı, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Vayy ne garip geldi birden anlattıklarınız ...
    Şanslısınız tüm bu farklı ortamlarda bulunup , yeni deneyimler kazanabiliyorsunuz . İlgiyle okudum yazınızı...
    Sevgilerimi sunuyorum.
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim